Peter Zwiersch

So ist das Leben - mein Leben - eben
 

Sport

Voetbal 

Ik heb vanaf mijn 12e tot mijn  gevoetbald. Eerst bij Transvalia, daarna in de jeugd van Excelsior en bij C.V.V. en Spartaan '20. Allemaal verenigingen in Rotterdam. Medio zeventiger ben ik gestopt maar heb ik nog wel jarenlang gevoetbald in het elftal van de Spaarbank Rotterdam. In de Stibekavo, de bedrijvencompetitie in Rotterdam en in veel zaalvoetbaltournooien. 

Hardlopen

Vanaf 1982 ben ik actief gaan hardlopen. In 1994 heb ik mijn laatste wedstrijd gelopen: de Spar-kassen Marathon Ostholstein. De hoogtepunten in die peride waren in 1989 en 1990 de Berliner Marathon en in 1992 de Marathon New York. In 1989 nam ik met het Runningteam van de     Verenigde Spaarbank deel aan de Berliner Marathon, mijn eerste marathon. We startten met onze rug naar de muur. Op 9 november 1989 was de val van de Muur. In 1990 deden we weer mee maar nu liepen we onder de Brandenburger Tor door. Een kippenvelmoment voor mij. In al die jaren heb ik in officiele wedstrijden, dus zonder de trainingen, ruim 1.300 kilometer gelopen. Daarnaast heb ik ook aan een aantal kwart-triatlons meegedaan.

Supporter Feyenoord en Hertha BSC

Naast dat ik zelf gevoetbald heb ik uiteraard mijn favoriete clubs waar ik al jarenlang supporter van ben. In Nederland is dat Feyenoord en in Berlijn is dat Hertha BSC. Tot eind negentiger jaren bezocht ik de thuiswedstrijden van Feyenoord. Vanaf 2006 bezoek ik samen met mijn zoon Ralph regelmatig wedstrijden van Hertha, zowel thuis als uitwedstrijden. 

Muziek

Ik vind veel soorten muziek mooi. Ben echter een grote fan van Vicky Leandros en we bezoeken nog regelmatig concerten van haar in Duitsland. Corry is fan van Cliff Richard. Ook van hem hebben we concerten bezocht. 

Interesses

Overige interesses zijn Japan, Harley Davidson en Talking sticks.