Peter Zwiersch

So ist das Leben - mein Leben - eben
 

Welkom op de website van Peter Zwiersch

Bedankt voor je bezoek aan mijn website. Ik zal me eerst in het kort voorstellen. Mijn volledige naam is Hans-Peter Zwiersch. Ik ben op 12 juni 1951 geboren in de wijk Friedrichshain in Oost-Berlijn, in het toenmalige DDR. Mijn moeder was Nederlandse en mijn vader Duitser. In september 1954, na de scheiding van mijn ouders, is mijn moeder met mij teruggekeerd naar Rotterdam waar zij tot 1943 gewoond had. Vanaf het moment dat ik in Rotterdam woonde is mijn roepnaam Peter geworden. 

Het idee om deze persoonlijke website te maken is ontstaan in de periode dat ik mijn autobio-grafie aan het schrijven was. Een goede vriend vroeg mij hoe ik mijn autobiografie onder de aandacht wilde brengen van de mensen die mij kennen maar waarmee ik geen contact meer mee heb. Ik had daar eigenlijk niet over nagedacht en zo ontstond het idee om deze website te maken. Niet in de laatste plaats omdat in mijn autobiografie ook een stuk geschiedenis staat van de bank, waar ik een kleine dertig jaar gewerkt heb.

Sinds 1971 bezoek ik regelmatig Berlijn om mijn familie te bezoeken en in 1989 en 1990 ook om de Marathon van Berlijn te lopen. Het is voor mij ondanks dat ik niets weet van de periode dat ik in Berlijn gewoond heb, anders dan wat ik later gehoord heb van mijn moeder, of ik thuis kom als ik in Berlijn ben. 

                                                                               Met  Corry in Berlijn.